Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Oboz wielkiej Polski

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Kolo polarne tu gineli zolnierze Radzieccy o wolna Norwegie polaczki

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Dzien zwuciestwa w Oslo ! ZPR Grunwald okreg Norweski medluje sie poloczki

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
dobranoc polaczki! Czolem wielkiej endeckiej Polsce ! Niech zyje wolna Polska i Rosja ! Niech zyje endecja !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Panie Kaliszanin , was to już porąbało całkiem. No to może być trochę zrozumiałe bo Kalisz był częścią Rosji do 1918. To macie swoich idoli. Nikt nie kwestionuje wkładu Rosji w pokonanie faszyzmu. Ale warto wiedzieć jak cudownie było w Bolszewii. Otóż wystarczy przeczytać choć z jedną ksiązkę wspomnieniową pisaną przez osoby z armi Andersa. Żeby wiedzieć że w miastach na zapleczu frontu w ZSRR ludność miejscowa bez ogródek się pytała między sobą "kiedy w końcu przyjdą ci Niemcy", bo jednak im dokuczały terror i nędza. Same zwycięstwo Stalina na faszyzmem też trudno nazwać zwycięstwem bo zostało okupione stratą 22.000.000 żołnierzy i jeszcze ze 20.000.000 cywili.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kaliszanin napisał:
dobranoc polaczki! Czolem wielkiej endeckiej Polsce ! Niech zyje wolna Polska i Rosja ! Niech zyje endecja !
Psków i Smoleńsk do wolnej Polski, a granice od morza do morza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Lemo zgadzam sie z toba w 100 % . Jesli jednak kolego mowi o Bolszewii trzeba wiedziec ze biala rosja generala Denikina i Kolczakowa walczyla przeciez z Rosja czerwona z Rosja Stalina ! Nie musze chyba mowic jak wiele ofiar w Rosji przyniosla ta wojna , jak polskie wojsko pod panowaniem Pilsudskiego odmowilo pomocy armi Denikina w walce z Bolszewizmem. Naczelny wodz odmowil pomocy Bolszewia wygrala co potem zaoowocowalo w bitwe Wasrszawska!!! Nie mozna wrzucac do jednego wora Bolszewii i bialej Rosii kolego ! Ja przeczytalem wiele ksiazek i rozmawialem z wieloma ludzmi starymi endekami ktorzy dziekowali armi czerwonej za wyzwolenie ich z faszyzmu i od terroru Niemieckiego jak od Ukrainskich band UPA ktorzy mordowali Polakow okrutnie na wschodzie Polski. Wojna przynisola wiele strat jak i ze stron ZSRR jak i faszyzmu nie kwestionuje tego wcale natomiast nie jestem pozytecznym debilem ktoremu probuje sie wmoic ze Rosja jest be i odpowiada za wszystko. Milo ze sa tu na forum ludzie z taka wiedza jak kolege cieszy mnie to. Dlatego z takimi ludzmi jak ty LOMO warto rozmawiac . Natomiast POLACZKAMI nazywam tych wszystkicg idiotow ktorzy maja debilizm w glowach i zamiast czytac ksiazki wola TVN 24. CZOLEM WIELKIEJ POLSCE !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
no tak biala rosja tak z dobrego serca przeprowadzila 3 rozbiory Polski i wyslala tysiace szlachty i mieszczanstwa na biale niedzwiedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kaliszanin napisał:
Ja przeczytalem wiele ksiazek i rozmawialem z wieloma ludzmi starymi endekami ktorzy dziekowali armi czerwonej za wyzwolenie ich z faszyzmu i od terroru Niemieckiego jak od Ukrainskich band UPA ktorzy mordowali Polakow okrutnie na wschodzie Polski.
ja tam też rozmawiałem z wieloma starymi Polakami i oni się nachwalić nie mogli jaki za Niemca był porządek
jakoś i teraz to Polaki do ruskich się za chlebem nie wybierają tylko do Niemców
a ty to z jakiej narodowości starymi ludźmi rozmawiałeś co tak dziękowali armii czerwonej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok